Recent content by thedude

  1. thedude

    hello, good people, greenie here

    Hello @f33dm3bits and many thanks again with your help earlier. I'll have a look at python and the reason is adaptation to the environment that we are living in these days. Leaving abroad for the past 20 plus years, being exposed to various cultures and working with many nationalities, all that...
  2. thedude

    hello, good people, greenie here

    Hello everybody. Newbie here, I just started using Linux about a month ago and since yesterday, with the help of some amazing people here, I sorted my new computer with a slick Linux Ubuntu os. Not very advanced in computer skills, I've learned computers with a windows 2.8 and my first computer...
  3. thedude

    [Solved] Installation Issues

    oh, sorry if i created some confusion, yes, i was aware that it is 20.04 instead of 20.4, i am sometimes trying to write faster and tend to not use capital letters and other things like that when i write, that's why the 20.4. i just trusted the fact that you guys will know what i mean, next time...
  4. thedude

    [Solved] Installation Issues

    i would like to hang around and learn, i've always heard and had a good vibe about linux users but when i had my first encounter with computers i was told that linux it's very complicate and not used much and better to stick to windows. 20 years forward and after using linux mint for a month or...
  5. thedude

    [Solved] Installation Issues

    Sir, you're a genius. Following the last instructions i have rebooted and checked, nomodeset was still there, then it booted normally and it worked. I could not believe so i unmounted the usb disk and restarted it worked. I had to reboot twice to convince myself :) so now i am a proud owner of a...
  6. thedude

    [Solved] Installation Issues

    yes, the nomodeset is still there but when i tried to run the commands in point #1, at the 1st command (sudo mount /dev/sda2), i receive the following message: sudo: unable to resolve host ubuntu: Temporary failure in name resolution mount: /dev/sda2: can't find in /etc/fstab. [email protected]:/#
  7. thedude

    [Solved] Installation Issues

    ok, i have changed le line, added nomodeset, i've pressed ctrl+x but it didn't asked me if i want to save it. i still tried to run the update and then it displayed the following: [email protected]:/# update-grub /usr/sbin/grub-probe: error: cannot find a device for / (is /dev mounted?). [email protected]:/#
  8. thedude

    [Solved] Installation Issues

    maybe it seems stupid but i don't get it, i don't know how to edit the file from here, i've tried in a new tab in the terminal but i wasn't allowed. it makes sense since it opened in [email protected] i don't have any editor i think in the imac, since it was wiped out during the first installation...
  9. thedude

    [Solved] Installation Issues

    after imputing the command (cat /etc/fstab), i get the message shown in the picture
  10. thedude

    [Solved] Installation Issues

    the step 2 it did not worked like this but i've tried sda2 and it worked. i am there now, just finished the step 3 (sudo chroot /mnt) and thank you very much for your patience, sorry if i confused you with the post #7 earlier, i've tried to give you as much details of what i am doing here, the...
  11. thedude

    [Solved] Installation Issues

    i've tried that, then it installs the ubuntu os and at the end it says that the computer needs to restart in order to finalize the installation, otherwise any modifications won't be saved. Then, at the restart, it goes black and it does not come back
  12. thedude

    [Solved] Installation Issues

    yes, it goes for a second or so in the grub and then it goes dark. no, i did not see that menu item anywhere
  13. thedude

    [Solved] Installation Issues

    ok, in rescue mode now. Trying to run the 3 commands and i get the following: the first (apt-get purge shim), hit enter, package installed the 2nd(mv /boot/efi/EFI/ubuntu /root/ubuntu-efi.bak),hit enter, and the message is: No such file or directory the 3rd (grub-install /dev/sda1), hit enter...
  14. thedude

    [Solved] Installation Issues

    i've tried to follow the instructions but at booting i don't have the rescue mode. the only options i have are the following: Ubuntu (safe graphics) OEM install (for manufacturers) boot from the next volume UEFI Firmware Settings i've looked online at how to boot into rescue mode and found a...
  15. thedude

    [Solved] Installation Issues

    Many thanks for the reply and for the admin's help. No, it does not. At the restart, it shows the following message: "Failed to Set MokListRT: Invalid Parameter Could not create mokListRT: Invalid Parameter Importing MOK states has failed: import_mok_state() failed: Invalid Parameter Continuing...
Top