Every time I install grub, I can't get into the BIOS

Trombo

New Member
Joined
Aug 29, 2020
Messages
4
Reaction score
1
Credits
31
I installed Arch Linux alongside Windows and I can boot both operating systems after pressing F12. But when I want to go into the BIOS, the screen goes black and there is a small white line in the upper left corner.
15986979301928006716983446421710.jpg

Then I reinstalled the BIOS, but the I can no longer boot Arch Linux. But if I reinstall GRUB with a boot stick, I won't get into the BIOS again.

I have a Acer Aspire A315-51 laptop.
 


Vrai

Well-Known Member
Joined
Mar 16, 2019
Messages
1,042
Reaction score
976
Credits
3,915
Then I reinstalled the BIOS
Interesting. Are you sure you reinstalled the "BIOS"?

Have you turned off or disabled "Fast Boot" in Windows?

Here is some food for thought:




 
OP
T

Trombo

New Member
Joined
Aug 29, 2020
Messages
4
Reaction score
1
Credits
31
Interesting. Are you sure you reinstalled the "BIOS"?

Yeah. I downloaded the official Bios Update Application on Windows and it updated the Bios and after the installation I was able to enter the Bios. Sorry that I wrote reinstalled, I mean update, but for me in this case it is the same

Have you turned off or disabled "Fast Boot" in Windows?

I tried with both, enabled and disabled, but nothing worked in this case
 

wizardfromoz

Administrator
Staff member
Gold Supporter
Joined
Apr 30, 2017
Messages
6,624
Reaction score
5,386
Credits
19,618
But when I want to go into the BIOS, the screen goes black and there is a small white line in the upper left corner.

G'day @Trombo and welcome to linux.org :)

Do you mean when you want to go into the Grub Menu, showing Arch and Windows, or do you mean you get a Grub Menu, select Arch and then end up with the blank screen with cursor, or other?

I am a little confused (some might say my normal state of mind, but then I turn them into toads).

Off for my evening in Oz, back tomorrow.


Cheers

Chris Turner
wizardfromoz
 
OP
T

Trombo

New Member
Joined
Aug 29, 2020
Messages
4
Reaction score
1
Credits
31
Do you mean when you want to go into the Grub Menu, showing Arch and Windows, or do you mean you get a Grub Menu, select Arch and then end up with the blank screen with cursor, or other?

No, when I press F2 to enter into the BIOS
 
$100 Digital Ocean Credit
Get a free VM to test out Linux!

Staff online

Members online


Top