Resume from Suspend gets black screen.

Earthworm4478

Member
Joined
Jul 30, 2022
Messages
32
Reaction score
3
Credits
297
Full AMD MSI Delta 15.
Arco Linux
Gnome/Wayland
When resume from sleep, I get a black screen. This happens a few times and not every time. I do not know how to reproduce the issue.
Logs below. I am unsure this is going to help. It's not happening all the time but enough time to get very annoying. I don't know where to look besides logs.
Driver: amdgpu.

Aug 20 13:38:09 rocinante gnome-session-binary[823]: GLib-GIO-CRITICAL: g_bus_get_sync: assertion 'error == NULL || *error == NULL' failed
Aug 20 13:38:09 rocinante gnome-session-binary[823]: GLib-GIO-CRITICAL: g_bus_get_sync: assertion 'error == NULL || *error == NULL' failed
Aug 20 13:38:18 rocinante gdm-password][1468]: gkr-pam: unable to locate daemon control file
Aug 20 13:38:20 rocinante gdm-launch-environment][796]: GLib-GObject: g_object_unref: assertion 'G_IS_OBJECT (object)' failed
Aug 20 13:45:32 rocinante kernel: ACPI Error: No handler for Region [VRTC] (0000000044ae1890) [SystemCMOS] (20220331/evregion-130)
Aug 20 13:45:32 rocinante kernel: ACPI Error: Region SystemCMOS (ID=5) has no handler (20220331/exfldio-261)
Aug 20 13:45:32 rocinante kernel: ACPI Error: Aborting method \_SB.PCI0.SBRG.EC._Q9A due to previous error (AE_NOT_EXIST) (20220331/psparse-52>
 


rado84

Well-Known Member
Joined
Feb 25, 2019
Messages
647
Reaction score
520
Credits
3,613
That means the video driver didn't resume. But I have no idea how to fix it.
 

Linuxen100

New Member
Joined
Jul 28, 2022
Messages
9
Reaction score
3
Credits
102
I had a the same issue with my Linux installation and I had to update my kernel to the latest version to fix the issue. I do not know if this will fix it for you in this case. I was having this trouble with Linux Mint so I hope this may work for you.
 
OP
E

Earthworm4478

Member
Joined
Jul 30, 2022
Messages
32
Reaction score
3
Credits
297
Thanks for r replies.
Is there a way to increase logging to get more logs. I am still not having anything any logs pointing me in any direction on this specific issue ?
As far as the kernel "5.19.3-zen1-1-zen". I believe I am running the latest. I tend to keep up to date with kernels since my rig is new.
 
$200 Digital Ocean Credit
Get a free VM to test out Linux!


Staff online

Members online


Top