(SOLVED) Wifi adaptator not found MediaTek Wi-Fi 6 MT7921 Wireless LAN Card

ScottJayRoseburgh

New Member
Joined
Nov 27, 2021
Messages
1
Reaction score
0
Credits
8
I am not on linux but I spent hours on this problem on a brand new Asus gaming laptop and I wish I could credit the original poster but it was a video that led me to this solution:

Hold down the power button for a full 60 seconds and it resets your bluetooth and wifi then restart. Completely fixed the issue for me.

Don'tcha hate when it turns out to be so easy?
 


OP
C

clementolinux

New Member
Joined
Nov 9, 2021
Messages
12
Reaction score
3
Credits
79
IT WORKS !!
It didn't worked on virtual box but I've tried this in real and it works, I've finally installed Pop_OS! and Garuda Linux in dual boot. Thank you all for your help !
 

samdporter

New Member
Joined
Jan 28, 2022
Messages
14
Reaction score
1
Credits
93
Hi,
I've got this problem and haven't been able to fix it.

1643383372975.png


I have:

Installed Ubuntu 21.10

Upgraded to Kernel 5.15

Disabled secure boot

Checked that I have all the firmware
BT_RAM_CODE_MT7961_1_2_hdr.bin WIFI_MT7961_patch_mcu_1_2_hdr.bin WIFI_RAM_CODE_MT7961_1.bin

Does anyone have any ideas? I'm a bit stuck

Thanks for any help
 

kc1di

Well-Known Member
Joined
May 14, 2021
Messages
901
Reaction score
763
Credits
6,413
Hi,
I've got this problem and haven't been able to fix it.

View attachment 11620

I have:

Installed Ubuntu 21.10

Upgraded to Kernel 5.15

Disabled secure boot

Checked that I have all the firmware
BT_RAM_CODE_MT7961_1_2_hdr.bin WIFI_MT7961_patch_mcu_1_2_hdr.bin WIFI_RAM_CODE_MT7961_1.bin

Does anyone have any ideas? I'm a bit stuck

Thanks for any help
Hello @samdporter
Welcome to the Linux.org Forum.
Please start your own thread about your issue it's not related to this one.
 

samdporter

New Member
Joined
Jan 28, 2022
Messages
14
Reaction score
1
Credits
93
Hello @samdporter
Welcome to the Linux.org Forum.
Please start your own thread about your issue it's not related to this one.
Hi,
Thanks!

I've got a MediaTek MT7921 Wi-Fi card that Ubuntu is unable to find. Is this not the same issue?

Apologies if not. I'll start a new forum
 

Brickwizard

Well-Known Member
Joined
Apr 28, 2021
Messages
2,369
Reaction score
1,590
Credits
17,791
I've got a MediaTek MT7921 Wi-Fi card that Ubuntu is unable to find. Is this not the same issue?
before you start a new thread use Mediatek in the search facility, you may find your problem has come up before, if not give the results of inxi -Fx in your question
 

kc1di

Well-Known Member
Joined
May 14, 2021
Messages
901
Reaction score
763
Credits
6,413
Hi,
Thanks!

I've got a MediaTek MT7921 Wi-Fi card that Ubuntu is unable to find. Is this not the same issue?

Apologies if not. I'll start a new forum
It is not the same chip set and this thread has already been marked as solved so you will get better chance of help
if you start a new thread.
 

TheMalaland

New Member
Joined
Mar 28, 2022
Messages
1
Reaction score
0
Credits
6
I am not on linux but I spent hours on this problem on a brand new Asus gaming laptop and I wish I could credit the original poster but it was a video that led me to this solution:

Hold down the power button for a full 60 seconds and it resets your bluetooth and wifi then restart. Completely fixed the issue for me.

Don'tcha hate when it turns out to be so easy?
Holly molly this WORKS omg you saved my life i was on trip no cableeth
 

VMcCulloch

New Member
Joined
May 18, 2022
Messages
1
Reaction score
0
Credits
9
I am not on linux but I spent hours on this problem on a brand new Asus gaming laptop and I wish I could credit the original poster but it was a video that led me to this solution:

Hold down the power button for a full 60 seconds and it resets your bluetooth and wifi then restart. Completely fixed the issue for me.

Don'tcha hate when it turns out to be so easy?
OK Scott, I think I want to hug you. I just updated to Windows11 on a new Acer laptop and boom, no internet connection when before it was fine. I'm no computer techie, so I put it aside til I had more time to troubleshoot. I just started doing it today, and finding your post right off the bat probably saved me the hours of frustration-and more-that you had to endure. I did exactly what you said, even had a timer set to be sure, and it fixed things just fine. Thank you!!!
Vicki
 
$100 Digital Ocean Credit
Get a free VM to test out Linux!


Latest posts

Top