Touchpad is not working

akmv

New Member
Credits
11
Hi, I'm new here
I recently installed Linux Mint and my touchpad is not working
Code:
System:
  Kernel: 5.8.0-33-generic x86_64 bits: 64 compiler: N/A
  Desktop: Cinnamon 4.6.7 Distro: Linux Mint 20 Ulyana
  base: Ubuntu 20.04 focal
Machine:
  Type: Laptop System: LENOVO product: 82C4 v: Lenovo V14-IIL
  serial: <filter>
  Mobo: LENOVO model: LNVNB161216 v: SDK0Q55724 WIN serial: <filter>
  UEFI: LENOVO v: DKCN48WW date: 07/22/2020
Battery:
  ID-1: BAT0 charge: 13.2 Wh condition: 30.8/30.0 Wh (103%)
  model: SMP L16M2PB1 status: Charging
Memory:
  RAM: total: 3.64 GiB used: 1.28 GiB (35.0%)
  RAM Report:
  permissions: Unable to run dmidecode. Root privileges required.
CPU:
  Topology: Dual Core model: Intel Core i3-1005G1 bits: 64 type: MT MCP
  arch: Ice Lake rev: 5 L2 cache: 4096 KiB
  flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx
  bogomips: 9523
  Speed: 1300 MHz min/max: 400/3400 MHz Core speeds (MHz): 1: 1300 2: 1300
  3: 1300 4: 1246
Graphics:
  Device-1: Intel vendor: Lenovo driver: i915 v: kernel bus ID: 00:02.0
  Display: x11 server: X.Org 1.20.8 driver: modesetting unloaded: fbdev,vesa
  resolution: 1366x768~60Hz
  OpenGL: renderer: Mesa Intel UHD Graphics (ICL GT1) v: 4.6 Mesa 20.0.8
  direct render: Yes
Audio:
  Device-1: Intel Smart Sound Audio vendor: Lenovo driver: snd_hda_intel
  v: kernel bus ID: 00:1f.3
  Sound Server: ALSA v: k5.8.0-33-generic
Network:
  Device-1: Realtek vendor: Lenovo driver: rtw_8822ce v: N/A port: 3000
  bus ID: 01:00.0
  IF: wlp1s0 state: up mac: <filter>
Drives:
  Local Storage: total: 931.51 GiB used: 23.95 GiB (2.6%)
  ID-1: /dev/sda vendor: Toshiba model: MQ04ABF100 size: 931.51 GiB
Partition:
  ID-1: / size: 192.11 GiB used: 23.92 GiB (12.5%) fs: ext4 dev: /dev/sda9
  ID-2: /boot/efi size: 256.0 MiB used: 36.1 MiB (14.1%) fs: vfat
  dev: /dev/sda1
  ID-3: swap-1 size: 3.81 GiB used: 0 KiB (0.0%) fs: swap dev: /dev/sda8
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 52.0 C mobo: N/A
  Fan Speeds (RPM): N/A
Repos:
  No active apt repos in: /etc/apt/sources.list
  Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/gerardpuig-ppa-focal.list
  1: deb http://ppa.launchpad.net/gerardpuig/ppa/ubuntu focal main
  Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/google-chrome.list
  1: deb [arch=amd64] http://dl.google.com/linux/chrome/deb/ stable main
  Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/official-package-repositories.list
  1: deb http://mirrors.evowise.com/linuxmint/packages ulyana main upstream import backport
  2: deb http://ubuntu-archive.mirrors.estointernet.in focal main restricted universe multiverse
  3: deb http://ubuntu-archive.mirrors.estointernet.in focal-updates main restricted universe multiverse
  4: deb http://ubuntu-archive.mirrors.estointernet.in focal-backports main restricted universe multiverse
  5: deb http://security.ubuntu.com/ubuntu/ focal-security main restricted universe multiverse
  6: deb http://archive.canonical.com/ubuntu/ focal partner
  Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/teams.list
  1: deb [arch=amd64] https://packages.microsoft.com/repos/ms-teams stable main
Info:
  Processes: 207 Uptime: 31m Init: systemd runlevel: 5 Compilers: gcc: 9.3.0
  Shell: bash v: 5.0.17 inxi: 3.0.38
 

Members online


Top